Листкове тісто смачніше за дріжджове! Просто занурте його у вершкове масло або олію

Інгредієнти

1 скл. = 200 г
Борошно пшеничне
6 скл.
Вода
3 скл.
Сіль
1.5 ч. л.
Начинка
Шпинат
500 г
Цибуля ріпчаста
1 шт.
Сіль
1 ч. л.
Додатково для занурювання тіста
Масло вершкове
за смаком (або олія)

Харчова Цінність

У 100 г У страві
Калорійність 165.14 3682.6
Білки 5.62 125.34
Жири 0.44 9.72
Вуглеводи 36.94 823.66

Смачне листкове витяжне тісто завжди виручає, коли хочеться приготувати пиріжки без дріжджів або навіть пісні. Випічка виходить дуже смачною. Спробуйте приготувати – у вас вийде з першого разу!

Приготування:

В борошно додайте сіль, перемішайте. Влийте воду, замісіть м’яке тісто, що злегка липне до рук. Нічого більше до тіста додавати не треба. Накрийте рушником та залиште тісто на 10-20 хвилин.

Тісто розділіть на порційні шматочки. Насправді, з такого тіста можна зробити окремі пиріжки, так і один цілий пиріг, наприклад, згорнутий равликом.

Шматочки скачайте в кулю, приплюсніть і занурте в рослинну олію або вершкове масло на 1 годину.

Тим часом підготуйте начинку. Готувати такі пиріжки можна як солодкими, так і солоними.

Тісто дістаньте з масла. На суху робочу поверхню покладіть шматочок тіста і змастіть руки в залишках масла. Руками витягуйте тісто максимально тонко, щоб воно почало просвічуватися. Якщо десь порветься – нічого страшного.

Загорніть краї тіста в центр. Покладіть начинку, скрутіть у рулет.

Перекладіть листкові пиріжки на деко. Випікати при температурі 180-200 градусів протягом 20-30 хвилин. Орієнтуйтесь на колір пиріжків та на свою духовку. Пиріжки повинні підрум’янитися.

Після цього залиште їх у вимкненій духовці, щоб вони охолонули. Так тісто стане м’якшим. Якщо ж дістати одразу, то вони будуть хрусткими. Це дуже смачно!

Джерело