Стейки з цвітної капусти з грибами: незвичайна страва

Інгредієнти

Капуста цвітна
1 шт.
Печериці свіжі
400 г
Чебрець
2 ст. л.
Цибуля ріпчаста
1 шт.
Олія оливкова
30 мл
Олія соняшникова
80 мл
Сметана 20%
100 г
Масло вершкове
50 г
Вода
50 мл
Кукурудзяний крохмаль
1 ч. л.
Сіль
за смаком

Харчова Цінність

У 100 г У страві
Калорійність 83.49 2383.65
Білки 2.79 79.79
Жири 6.22 177.71
Вуглеводи 4.77 136.21

Хто сказав, що соковитий стейк може бути лише з м’яса чи риби? Вегетаріанці та любителі легкої та корисної їжі вже давно знайшли чудову альтернативу цим продуктам. Стейки з цвітної капусти можна приготувати на сковороді, а ще краще – в духовці. Щоб зробити овоч ароматнішим, використовуйте трави. У цьому випадку чудово підійде чебрець. А оливкова олія подарує стейкам золотистий відтінок.

Приготування:

Наріжте качан капусти на стейки товщиною 2 см і викладіть їх на лист, застелений пекарським папером.

Змастіть стейки оливковою олією, посипте сіллю та сухим чебрецем. Розігрійте духовку до 180 градусів і запікайте капусту протягом 25-30 хвилин. Наріжте гриби середніми шматочками, а цибулю – півкільцями. Розігрійте сковороду з соняшниковою та 30 г вершкового масла, викладіть цибулю і обсмажте до золотистого кольору.

Додайте печериці, посоліть і смажте ще 5-7 хвилин до готовності. Потім заправте гриби сметаною та влийте розчинений у воді крохмаль. Перемішайте і тушкуйте 5 хвилин.

Викладіть на шматочки гарячої капусти вершкове масло і поверніть в духовку на 2 хвилини. Перекладіть стейки на тарілку, а зверху викладіть гриби в сметані.

Стейки виходять цікавими на смак та виглядають дуже апетитно. Також ви можете запекти цвітну капусту із сиром, куркою та іншими овочами. Експериментувати на кухні завжди весело. Особливо якщо в результаті народжується щось воістину шедевральне!

Джерело