М’ясний хлібець із свинини

Інгредієнти

Свинина
1 кг
Куряче філе
700 г
Сіль
2 ч. л.
Перець чорний мелений
1 ч. л.
Паприка
1.5 ч. л.
Лавровий лист
0.25 ч. л.
Часник (порошок)
0.5 ч. л.
Перець чилі
за смаком
Мускатний горіх
1 ч. л.
Крохмаль картопляний
1.5 ст. л.
Вода
150 мл
Сметана 20%
1 ст. л.
Масло вершкове 82,5%
за смаком

Харчова Цінність

У 100 г У страві
Калорійність 235.1 4502.21
Білки 16.34 312.95
Жири 18.16 347.84
Вуглеводи 1.3 24.93

До нас страва м’ясний хлібець потрапила із австрійської, німецької та швейцарської кухонь. Ми сьогодні поділимося з вами детальним рецептом хлібця зі свинини.

Його можна готувати як із чистого, так і зі змішаного фаршу. Ми рекомендуємо змішувати жирну свинину з курятиною . Так консистенція м’ясного хліба виходить приємнішою, а сам смак багатший. Список інгредієнтів можна урізноманітнити улюбленими спеціями, в’яленими помідорами, часником і навіть сухофруктами.

Приготування:

Свинину (краще брати з великою кількістю жирових прошарків) прокрутіть у м’ясорубці разом із курятиною та змішайте.

Туди ж відправте сушений часник, перець, сіль, мускатний горіх, паприку, мелений лавровий лист, червоний перець, крохмаль і ложку води. Перемішайте фарш.

Змастіть форму вершковим маслом і викладіть фарш, ретельно утрамбовуючи його.

Змастіть верх хлібця сметаною і відправте запікатися в духовку на 150 градус. на 1 годину. Потім закрийте хлібець фольгою і випікайте за тієї ж температури ще годину. Готово!

Найзручніше готувати цю страву у формі для житнього хліба , але підійде і будь-яка інша. Верх змащують жирним соусом для отримання рум’яної скоринки, яка захистить фарш від висихання. Це може бути сметана, майонез чи кетчуп. На батьківщині м’ясний хлібець називають «леберкезе» і подають із гарніром як основну страву. Збережіть цей рецепт, адже він легко замінить будь-які покупні ковбасні вироби!

Джерело