Чудова альтернатива ковбасі – м’ясний хліб або хлібець. Простий і смачний рецепт

Інгредієнти

Свинина
1350 г (нежирна)
Сало
150 г (несолене)
Часник (порошок)
2 ч. л.
Сіль нітритна 0,5%
2 ч. л. (з невеликою гіркою)
Сіль
2 ч. л. (з невеликою гіркою)
Перець чорний мелений
0.5 ч. л.
Мускатний горіх
1 ч. л.
Крохмаль картопляний
1 ст. л.
Вода
150 мл (крижана)
Соус “Ткемалі”
за смаком

Харчова Цінність

У 100 г У страві
Калорійність 329.75 5622.16
Білки 13.35 227.65
Жири 30.07 512.69
Вуглеводи 1.43 24.45

Ви і ваша сім’я дуже любите бутерброди з ковбасою? Однак її склад нерідко виглядає, м’яко кажучи, не зовсім корисним? Магазинній ковбасі є надійна і смачна альтернатива – м’ясний хліб! Готується він досить просто, і ви завжди знаєте, що всередині!

Приготування:

М’ясо нарізаємо шматочками і додаємо всі спеції, а також воду. Потім добре вимішуємо його протягом кількох хвилин до тих пір, поки вода повністю не вбереться. Якщо ви не хочете або не можете додати в м’ясо нітритну сіль, її можна замінити на звичайну.

Потім добре утрамбовуємо м’ясо, закриваємо його кришкою або поліетиленовою харчовою плівкою і прибираємо в холодильник маринуватися приблизно на добу.

Також готуємо сало. Нарізаємо його дрібними шматочками, а потім заливаємо окропом, перемішуємо і відразу ж перекладаємо в крижану воду. Тепер з холодної води перекладаємо його в суху тарілку, накриваємо і так само, як і м’ясо, ховаємо на добу в холодильник.

На наступну добу перекручуємо м’ясо на м’ясорубці з дрібними ножами, можна навіть припустити його двічі. Потім змішуємо фарш з шматочками сала, додаємо крохмаль і добре перемішуємо. Після чого невеликими частинами укладаємо його в форму, попередньо змащену олією, кожен шар добре утрамбовуємо. Фарш в формі ретельно простукуємо, щоб хлібець вийшов щільним.

Надаємо верхівці хлібця бажану форму, наприклад, трохи округлену як у буханці хліба, і змащуємо будь-яким соусом для рум’яної скоринки. У нашому випадку це сливовий соус “Ткемалі”, але підійде також будь-який інший соус, кетчуп, майонез чи навіть просто білок.

Тепер відправляємо хліб в добре розігріту до 100-110 градусів духовку на 1 годину, потім піднімаємо температуру до 130 градусів і готуємо ще 40-45 хв. Отриману буханку дістаємо з форми, при бажанні змазуємо соусом й інші сторони і відправляємо їх зарум’янюватися в духовку приблизно на 15 хв.

Чекаємо поки м’ясний хліб повністю охолоне, після чого відправляємо його на 8-10 годин в холодильник настоюватися. А вранці у вас вже буде готова смачна і корисна ковбаса на сніданок.

Джерело: cpykami.ru