Новорічний салат “Годинник” – дуже смачний рецепт із яловичиною

Інгредієнти

Яловичина
200 г (варена)
Морква
150 г
Огірок
200 г (1 шт.)
Яйце куряче
3 шт.
Буряк
150 г
Майонез
150 г (або сметана)

Харчова Цінність

У 100 г У страві
Калорійність 170.54 1756.6
Білки 6.87 70.81
Жири 14.23 146.55
Вуглеводи 3.7 38.06

Гарно оформлений салат у вигляді годинника, який відраховує хвилини до настання Нового року, прикрасить ваш святковий стіл і стане приємним сюрпризом для запрошених гостей. Готується ця страва просто і швидко, а результат приємно порадує, адже у нього чудовий смак та дуже гарне оформлення.

Приготування:

Відварену яловичину – 200 г, наріжемо невеликими шматочками.

Свіжий великий огірок вагою приблизно 200 г, нарізаємо дрібними кубиками. Або можете зробити нарізку середнім кубиком. Можете додати замість свіжого огірка солоний. Це справа смаку.

Варену моркву – 150 г, натираємо на великій тертці.

Беремо варені яйця – 3 штуки і відокремлюємо білки від жовтків. Натираємо білки та жовтки окремо і складаємо в різні ємності.

Варений буряк – 150 г, натираємо на великій тертці. Потім терту бурякову масу треба трохи віджати, щоб у салаті вона не дала багато соку.

У загальну миску викладаємо нарізану яловичину, огірки, терті моркву, жовтки та буряки. Заправляємо сметаною чи майонезом.

Солимо продукти в мисці за смаком і все перемішуємо.

Зі свіжої моркви робимо прикрасу. Нарізаємо її тонкими кружками-слайсами, щоб вони були рівномірні за діаметром та товщиною. Також вирізаємо дві тонкі смужки та два невеликі трикутники.

Приступаємо до збирання. На тарілку ставимо кільце та викладаємо в нього весь салат повністю. Розрівнюємо та утрамбовуємо ложкою.

Верхній шар робимо із тертих білків, які змащуємо сметаною. Забираємо кільце і приступаємо до оформлення.

Викладаємо кружечки моркви, щоб вийшов циферблат у годинника. У центр кладемо ще один кружечок і від нього дві стрілки довгу та коротку. У центральне коло для краси покладемо листя зеленого салату та кружечок оливки для краси.

Сметаною малюємо цифри на циферблаті, для зручності перекладаємо сметану в кондитерський мішок.

У нас вийшов ось такий ефектний годинник, який символізує настання Нового року.

Гарна та смачна новорічна страва готова. Це частування стане родзинкою вашого свята і порадує всіх друзів, що зібралися.

Джерело: prigotowit.ru