Новорічний салат з куркою та сирними кульками

Інгредієнти

Салат “Айсберг”
150 г
Цибуля червона
0.5 шт.
Болгарський перець
0.5 шт.
Куряче філе
1 шт.
Яйце куряче
2 шт.
Огірок
2 шт.
Приправа до курки
за смаком
Часник
2 зуб.
Сир голландський
200 г
Майонез
4 ст. л.
Паприка
3 ст. л.
Сметана 20%
2 ст. л.
Апельсиновий сік
2 ст. л.
Соєвий соус
1 ст. л.

Харчова Цінність

У 100 г У страві
Калорійність 184.39 2304.84
Білки 12.56 156.97
Жири 13.37 167.14
Вуглеводи 2.86 35.77

Зимові свята не за горами, тому я з подвійним зусиллям перегортаю сторінки кулінарних сайтів. На жаль, багато з того, що пропонують блогери, — суцільна банальщина. Адже хотілося б повторити успіх торішнього меню. До списку страв цього сезону вже внесла новорічний салат із куркою. Все завдяки соусу та незвичайному декору.

Цей новорічний салат важко назвати банальним. Заправляю його не просто майонезом, а соусом на його основі. Причому виходить така заправка набагато пікантніша і виразніша, ніж класична. А про прикрашання навіть думати не буду. Оцініть його самі!

Приготування:

Насамперед потрібно замаринувати курку. Велике філе обсипте сіллю та улюбленими спеціями для курки. У мене аджика. До них додайте зубчик часнику, пропущений через прес.

Прянощі втріть у філе і залиште його хоча б на 2 години маринуватися. Я лишаю на ніч. Потім обсмажте філе на сухій сковороді, загорнувши в пергамент. Поки м’ясо остигає, зробіть соус. До сметани додайте 2 ст. л. майонезу, свіжий апельсиновий сік і соєвий соус. Спробуйте заправку на смак, досоліть її за бажанням.

Яйця відваріть круто, остудіть і очистіть від шкаралупи. Наріжте середнім кубиком. Викладіть яйця у глибокий салатник першим шаром. Наріжте Айсберг або пекінську капусту. Її викладіть другим шаром.

Полийте капусту 1-2 ст. л. соусу. Курку наріжте такими ж кубиками, як яйця. Покрийте нею капусту. Зверху викладіть і розрівняйте червону цибулю, нарізану дрібними кубиками.

Цибулю щедро полийте соусом. Посипте заготовку червоним перцем, також нарізаним дрібними кубиками. Далі кубики огірка. Полийте овочі соусом, що залишився.

Тепер приготуйте прикрасу. На середній тертці натріть твердий сир. До нього додайте 2 ст. л. майонезу та 1 зуб. часнику, пропущений через прес.

З цієї сирної маси скачайте кульки розміром із волоський горіх. Половину обваляйте у солодкій паприці. Викладіть кульки на поверхню салату.

Готовий новорічний салат з куркою можете відразу нести до столу або сховайте його на годинку в холодильник, щоб інгредієнти добре просочилися соусом. Така небанальна закуска мало кого залишить байдужим.

Джерело: sovkusom.ru