Незвичайна картопля. Настільки смачно, що можна готувати щодня

Інгредієнти

Картопля
1 кг (8 шт., велика)
Сир голландський
100 г
Соус
Болгарський перець
3 шт.
Цибуля ріпчаста
1 шт.
Помідор
8 шт.
Олія соняшникова
для смаження
Сіль
за смаком
Перець чорний мелений
за смаком
Петрушка (зелень)
за смаком
Кріп
за смаком
Томатна паста
1 ч. л.
Вода
200 мл
Начинка
Цибуля червона
1 шт.
Фарш свинячий
400 г
Петрушка (зелень)
за смаком
Сіль
за смаком
Перець чорний мелений
за смаком
Суміш спецій
за смаком

Харчова Цінність

У 100 г У страві
Калорійність 84.94 2662.8
Білки 4.24 133.03
Жири 3.56 111.52
Вуглеводи 8.76 274.78

Здавалося б яка страва може бути звичнішою, ніж м’ясо та картопля? Але й звичне можна перетворити на щось незвичайне і дуже цікаве. Наприклад, замість звичайної картоплі з м’ясом у духовці можна зробити ось таку фаршировану картоплю на овочевій «подушці» — це зовсім не складно, а водночас дуже ефектно та смачно.

Приготування:

Насамперед можна підготувати овочевий соус-подушку. У нашому випадку вона складатиметься з червоного та зеленого болгарського перцю, цибулі, свіжої зелені та томату. Нарізаємо все невеликими кубиками.

Потім відправляємо цибулю обсмажуватися на сковороду, після чого додаємо інші овочі, томат та томатну пасту, тушкуємо. Також додаємо сіль та спеції за смаком. Незадовго до готовності додаємо склянку гарячої води та варимо соус ще трохи.

Поки овочі тушкуються, підготуємо м’ясну начинку. Для неї беремо будь-який фарш, подрібнену цибулю (у нашому випадку червону), подрібнену свіжу зелень, сіль, перець та інші спеції за бажанням. Добре все перемішуємо. При бажанні можна додати до фаршу доведений до напівготовності рис.

Тепер залишилося лише підготувати картоплю, її необхідно нарізати на «книжечки» товщиною в кілька см. Для цього кожен кружечок надрізаємо досередини, не доходячи кілька мм до кінця. Сир нарізаємо кубиками або натираємо на тертці.

Потім овочевий соус викладаємо у форму, в якій запікатимемо страву. Кожну картопляну «книжечку» начиняємо фаршем і кладемо на соус. Між «книжками» кладемо сирні кубики або посипаємо зверху тертим сиром.

Відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку приблизно на 40 хв до готовності.

Джерело