Справжній австрійський штрудель: простий та зрозумілий рецепт

Інгредієнти

Яблуко
1 шт.
Хурма
2 шт.
Лимон
0.5 шт.
Волоський горіх
60 г
Родзинки, кишмиш
50 г
Борошно пшеничне
1 ст. л.
Цукор
1 ст. л.
Кориця мелена
0.25 ч. л.
Тісто листкове
250 г
Яйце куряче
1 шт.
Вода
1 ст. л.

Харчова Цінність

У 100 г У страві
Калорійність 188.77 2038.73
Білки 3.28 35.39
Жири 9.88 106.68
Вуглеводи 24.95 269.46

Штрудель – це випічка з листкового тіста із солодкою начинкою. Його батьківщиною вважається Відень, але він став популярним у всьому світі. Традиційні рецепти яблучного штруделю досить складні. Вам доведеться витратити багато годин, дотримуючись складних кроків, щоб отримати ідеально тонке листкове тісто для основи. Добре, що я знаю простіший спосіб приготувати справжній австрійський штрудель.

Знайомий кондитер розповів мені, що замінити спеціальне тісто можна на готове листкове або витяжне філо. Смак від цього не постраждає. Головне – добре його розкотити. Професіонали вимагають, щоб тісто для штруделю було таким тонким, щоб через нього можна було читати газету. Думаєте, чи вийде наблизитися до їхнього рівня? Давайте спробуємо!

Приготування:

Підготуйте фрукти. Очистіть яблука та хурму, видаліть кісточки, потім наріжте маленькими кубиками. Зніміть з лимона цедру і додайте до фруктів.

Промийте і обсушіть родзинки, горіхи порубайте ножем. З’єднайте їх з фруктовою начинкою, всипте цукор, корицю та борошно. Добре перемішайте.

Розморожене тісто розкотіть качалкою в тонкий прямокутний пласт. Розподіліть начинку по половині пласта, не доходячи до країв 2-3 см. Згорніть щільний рулет і защипніть краї.

Перекладіть рулет на лист, застелений пергаментним папером, швом вниз. Змішайте яйце з водою, збийте, потім змастіть штрудель. Випікайте протягом 35-45 хвилин при температурі 190 градусів.

Подавати штрудель із фруктами можна як теплим, так і холодним. Додайте до випічки кульку ванільного морозива, збиті вершки або карамель. Також можете посипати рулет цукровою пудрою. Для більш вираженого аромату замочіть родзинки у коньяку або лікері на 1 годину. Ця маленька хитрість зробить ваш штрудель незабутнім.

Джерело: sovkusom.ru