Новорічна м’ясна закуска “Ялинка”

Інгредієнти

Картопля
300 г
Масло вершкове 82,5%
30 г
Яйце куряче
1 шт.
Сир голландський
30 г
Куряче філе
650 г
Цибуля ріпчаста
200 г
Часник
1 зуб.
Печериці свіжі
250 г
Паприка
1 ч. л.
Кріп
20 г
Сіль
за смаком
Перець чорний мелений
за смаком

Харчова Цінність

У 100 г У страві
Калорійність 124.4 1922
Білки 11.13 171.95
Жири 6.55 101.2
Вуглеводи 5.62 86.88

Прикрашати оселю до новорічних свят ми починаємо рано. Цьому заняттю виділяємо цілий день, щоб провести час у сімейному колі. Звичайно ж, не обходиться без головного атрибуту Нового року — ялинки. Поки вбирала нашу красуню, в голові промайнула кумедна думка. Так на світ з’явилася новорічна закуска “Ялинка”.

З формою швидко визначилася, а ось з начинкою довелося поратися довше. Важливо, щоб продукти гармонійно поєднувалися між собою. А що може краще доповнити одне одного, ніж м’ясо та гриби? Основа є, лишилося створити рельєф. Як я зробила м’ясні ялинки пухнастими, читайте нижче.

Приготування:

Почистіть і відваріть картоплю у підсоленій воді. Потім розімніть у пюре з вершковим маслом, додайте яйце, тертий сир і подрібнений кріп, перемішайте. Якщо буде занадто щільним, влийте трохи води, в якій варилася картопля.

Наріжте філе та 100 г цибулі великими шматками і складіть у чашу блендера. Всипте сіль, перець та паприку, додайте часник. Перебийте у фарш. Або пропустіть інгредієнти через м’ясорубку. Відбийте фарш об стіл, щоб він став щільнішим.

Цибулю і гриби (можна взяти будь-які) наріжте кубиками і обсмажте на олії. Розділіть фарш на 7 однакових шматочків. Розімніть кожен в коржик і викладіть у центр грибну начинку.

Загорніть начинку у фарш і сформуйте конус. Викладіть заготовки на лист, застелений пергаментним папером. Запікайте м’ясні ялинки в розігрітій до 200 градусів духовці протягом 30 хвилин.

Перекладіть картоплю в кондитерський мішок із насадкою. Прикрасьте запечені конуси картопляною масою і поверніть ялинки в духовку ще на 15 хвилин, зменшивши температуру до 180 градусів.

Завершеність образу додасть червона зірка з болгарського перцю. Перед подачею можете посипати тацю тертим яєчним білком, щоб створити імітацію снігу. М’ясна ялинка з начинкою стане справжньою окрасою вашого новорічного столу.

Джерело: sovkusom.ru