Листкові коржики з м’ясом, що здатні замінити піцу. Смачно, просто та ситно

Інгредієнти

Тісто
Молоко
100 мл (тепле)
Вода
200 мл
Дріжджі (пресовані)
6 г (або сухі - 3 г)
Цукор
0.5 ч. л.
Сіль
1 ч. л.
Олія соняшникова
3 ст. л.
Борошно пшеничне
500 г
Масло вершкове 82,5%
для змащування
Яєчний жовток
1 шт. (для змащування)
Начинка
Куряче філе
500 г (можна будь-яке)
Цибуля ріпчаста
2 шт.
Помідор
1 шт.
Сіль
за смаком
Перець чорний мелений
за смаком
Паприка
за смаком

Харчова Цінність

У 100 г У страві
Калорійність 191.54 3162.28
Білки 9.86 162.84
Жири 6.79 112.12
Вуглеводи 24.27 400.76

Пишні, ароматні коржики з начинкою здатні замінити повноцінний прийом їжі. Подавати їх до столу можна як самостійну страву. Додатковим плюсом є відсутність метушні з тістом. Також їх можна заморозити “на потім”.

Приготування:

Відправляємо в миску тепле молоко, додаємо до нього дріжджі, цукор і перемішуємо. Туди ж виливаємо воду, додаємо олію без запаху, сіль, знову все перемішуємо. Потім вводимо борошно.

Замішуємо тісто. Воно виходить м’яким, еластичним, не липне до рук. Готове тісто накриваємо плівкою та даємо 40 хвилин відпочити.

До дрібно нарізаного м’яса додаємо нарізану соломкою цибулю і порізану на кубики помідорку. Солимо, перчимо, додаємо паприку. Добре все перемішуємо.

Ділимо тісто на 2 частини. Розгортаємо максимально тонкий пласт, змащуємо його розтопленим вершковим маслом, а потім рівномірно розподіляємо по поверхні половину начинки і акуратно скручуємо в рулет.

Закручуємо рулет равликом, кінці підминаємо вниз.

Злегка присипавши борошном, розкочуємо заготовку качалкою, щоб отримати коржик. Поверхню рясно змащуємо яєчним жовтком і відправляємо у духовку.

Випікаємо при 180 градусах протягом 35 хвилин, а потім одразу подаємо до столу.

За бажання начинку можна змінити на власний розсуд, додавши гриби, сир, шинку, болгарський перець, курку, зелень. У будь-якому випадку вийде смачно та ситно.

Джерело: cpykami.ru