Неймовірно смачний зефір із ківі. А який незвичний колір!!!

Інгредієнти

Цукор
100 г
Яблуко
70 г (пюре)
Ківі
55 г (пюре)
Яєчний білок
1 шт.
Лимонна кислота
1 г
Цукор
200 г
Вода
75 мл
Агар-агар
7 г (найкраще 1200 г/см)
Цукрова пудра
для посипання

Харчова Цінність

У 100 г У страві
Калорійність 230.11 1168.98
Білки 1 5.08
Жири 0.67 3.39
Вуглеводи 57.83 293.8

Зефір виходить неймовірно ніжним, пружним і, звичайно ж, дуже смачним!

Приготування:

Чистимо яблуко та ківі. З ківі робимо блендером пюре і на сухій сковороді випаровуємо зайву вологу. Яблуко гасимо в сотейнику або запікаємо в духовці/мікрохвильовій печі. Готові яблука перетираємо через сито.

Відважуємо в каструлю 70 г яблучного пюре та 55 г пюре ківі. Додаємо 100 г цукру та варимо на середньому вогні до повного розчинення цукру. Охолоджуємо та прибираємо в холодильник на пару годин.

До холодного пюре додаємо білок і лимонну кислоту. Збиваємо міксером на середній швидкості. Маса має побіліти і збільшиться в об’ємі.

Варимо сироп. У каструлю з товстим дном засипаємо цукор, агар-агар і все це заливаємо водою. Помішуючи весь час варимо сироп на середньому вогні. Коли після закипання він почне каламутніти і гуснути, перевіряйте його «на нитку»: піднімайте лопатку вгору і дивіться як стікає сироп, якщо він тягнеться, повільно стікає з лопатки, чіпляється за неї, тоді знімаємо з вогню.

Знову включаємо міксер і збиваючи пюре з білком, тонкою цівкою збоку вливаємо наш гарячий сироп.

Коли сироп влили, збільшуємо швидкість міксера на максимальну. Збиваємо зефірну масу доти, доки вона не охолоне приблизно до 55 градусів, тому що при 40 градусах агар-агар застигає, і якщо згаяти цей момент, то зефір застигне прямо в мисці і перекласти його вже не вийде!

Якнайшвидше перекладаємо масу в кондитерський мішок з насадкою «Відкрита зірка» або «Закрита зірка» і витискаємо зефір на пергамент.

Даємо йому стабілізуватися за кімнатної температури 12-15 годин. Це залежить від вологості приміщення.

Пальцем перевіряємо зефір і, якщо він підсох, то скріплюємо половинки між собою липкими частинками. Обвалюємо в цукровій пудрі і йдемо смакувати!

Джерело: prolife.ru.com