Незвичний весільний салат: простий, але неймовірно смачний

Інгредієнти

Куряче філе
600 г (зварити)
Цибуля ріпчаста
4 шт. (великі)
Петрушка (зелень)
2 ст. л.
Маринад
Вода
3 ст. л. (кип'ячена, холодна)
Цукор
3 ст. л.
Оцет яблучний 6%
9 ст. л. (або винний)
Сіль
1.5 ч. л.
Олія соняшникова
5 ст. л.
Перець чорний мелений
0.5 ч. л.

Харчова Цінність

У 100 г У страві
Калорійність 160.03 2312.5
Білки 9.24 133.5
Жири 10.61 153.3
Вуглеводи 7.75 111.99

Це дуже відома закуска-салат, у якого немає конкурентів по простоті приготування та популярності за столом. З’їдається завжди блискавично і ніколи не залишається. Але я цю закуску готую по-своєму. Моїм домочадцям подобається, коли я готую з філе курки або індички.

А в первісному рецепті закуска готується тільки зі свинини. Що цілком зрозуміло: на весілля простіше було готувати зі свинини, ніж розбирати на шматки куряче філе.

Ну і нічого особливого для такої закуски не потрібно. М’ясо, цибуля і зелень. Що може бути простіше?

Чим більше цибулі – тим смачніше. Сміливо кладіть її в 2 рази більше, ніж в рецепті. Гості скажуть Вам тільки “спасибі”.

Приготування:

М’ясо опускаємо в окріп, а не в холодну воду. Так воно виходить смачніше. Воду солимо менше, ніж зазвичай. М’ясо повинно бути злегка недосоленим. Це важливо! Остуджуємо м’ясо в бульйоні.

Нарізаємо м’ясо довгими брусочками. Нарізка кубиками, напевно, теж підійде, але мені більше подобається, коли довгі пір’ячка цибулі підчіплюють на вилку разом з довгим брусочком м’яса.

Цибулю нарізаємо тонкими пір’їнами. Зелень петрушки подрібнюємо і перемішуємо її з цибулею.

Тепер готуємо маринад для закуски.

При приготуванні маринаду спочатку насипаємо в ємність цукор і сіль, заливаємо водою з оцтом і ретельно перемішуємо до розчинення цукру і солі. Тільки після додаємо олію та перець. На смак маринад повинен бути гостро-кисло-солодким.

У ємність з кришкою перекладаємо м’ясо, перемішуючи його з цибулею і зеленню.

Заливаємо всю цю красу маринадом. Накриваємо ємність кришкою і ставимо в холодильник для маринування мінімум на 8 годин. Простоїть 12 годин – буде тільки смачніше.

У нас в першу чергу з’їдається цибуля з цієї закуски. Тому я її кладу набагато більше, ніж передбачено в рецепті. При подачі можна посипати свіжою зеленню.

Спробуйте приготувати. Це дуже просто і дуже смачно.

Джерело: souspark.ru