“Чарівні трикутнички”: закуска із вафельних коржів та фаршу

Інгредієнти

Фарш курячий
500 г
Вафельні коржі
4 шт.
Цибуля ріпчаста
1 шт.
Яйце куряче
4 шт.
Молоко
50 мл
Олія соняшникова
4 ст. л. (для смаження)
Сіль
за смаком
Перець чорний мелений
за смаком

Харчова Цінність

У 100 г У страві
Калорійність 193.84 1880.2
Білки 12.42 120.48
Жири 15.42 149.62
Вуглеводи 1.37 13.33

Цю страву можна готувати замість звичайних котлет. Рецепт дуже простий і швидкий, під силу навіть недосвідченому кулінару. М’ясний фарш в страві служить начинкою для вафельних коржів, – виходять порційні брізолі. Така незвичайна подача точно викличе величезний інтерес і бажання швидше спробувати страву. Навіть після охолодження вироби залишаються смачними і соковитими, тому їх завжди можна брати з собою в дорогу для ситного перекусу.

Приготування:

1. Заздалегідь підготуйте м’ясний фарш – перекрутіть м’ясо через м’ясорубку. При бажанні можна використовувати два види м’яса. Цибулю наріжте дрібними кубиками, закиньте в фарш. Вбийте одне яйце. Приправте суміш сіллю і меленим перцем, ретельно перемішайте. Фарш розділіть на 4 рівні порції.

2. Приготуйте великі круглі вафельні коржі. М’ясну суміш нанесіть на одну сторону двох вафельних коржів. Фарш розмажте рівним шаром по всьому периметру.

3. Далі з’єднайте між собою два коржа, щоб начинка залишилася всередині. Заготовку розріжте на 8 порційних шматочків у вигляді трикутників. Теж саме виконайте з іншими вафельними коржами. Також коржі можна нарізати квадратами.

4. У глибоку ємність розбийте 3 яйця, влийте молоко, посоліть, ретельно збити виделкою до однорідності. Кожен вафельний трикутник опустіть в яєчну суміш з двох сторін.

5. На плиту встановіть сковороду, влийте масло, розігрійте, покладіть заготовки.

6. Смажте трикутники з обох сторін приблизно по 4-5 хвилини з кожної. Їх поверхня повинна підрум’янитися, а фарш всередині повністю приготуватися, тому краще смажити їх під кришкою на середньому вогні.

7. Готові трикутнички після смаження викладіть на серветку, щоб прибрати верхній жирний шар. Готову страву подайте до столу в теплому вигляді.

Смачного!

Джерело: receptisalatov.com