Стручкова квасоля в томаті на зиму

Інгредієнти

Зелена стручкова квасоля
1 кг
Помідор
700 г
Болгарський перець
700 г
Олія соняшникова
45 мл
Цукор
45 г
Сіль
20 г
Оцет яблучний 6%
30 мл
Перець чорний мелений
за смаком
Паприка
за смаком

Харчова Цінність

У 100 г У страві
Калорійність 47.65 1210.28
Білки 1.5 38.09
Жири 1.87 47.41
Вуглеводи 5.91 150.13

Стручкова квасоля в томаті на зиму дуже смачна та корисна. Якщо виріс гарний врожай квасолі, не поспішайте все заморожувати, витратьте трохи часу на заготовки, потім подякуєте собі взимку! Цей овочевий салат або гарнір, як кому завгодно його назвати, я подаю з м’ясом, куркою або рибою. У пісні дні його можна змішати з вареним рисом — виходить повноцінна трапеза, яка підтримає сили тих, хто поститься, і поповнить раціон вітамінами та мікроелементами.

Приготування:

Томатний соус приготуйте зі стиглих помідорів, це просто, до того ж страва вийде органічною, в ній не буде ніяких шкідливих добавок та консервантів. Оцет додавайте у тому випадку, якщо зберігаєте заготовки у теплій квартирі. Для зберігання у прохолодній коморі або погребі достатньо кислоти томатів, солі та цукру. Ці продукти і без оцту відмінно збережуть ваші заготовки.

Робимо томатний соус зі стиглих червоних помідорів. Нарізаємо томати, кладемо у блендер, подрібнюємо до отримання однорідної маси.

Виливаємо подрібнене томатне пюре у жаровню, доводимо до кипіння на слабкому вогні. Помішуємо, щоб пюре кипіло рівномірно.

Потім кидаємо у жаровню порізаний великими кубиками червоний болгарський перець, закриваємо жаровню кришкою та тушкуємо приблизно 10 хвилин на середньому вогні.

Стручки спаржевої квасолі обрізаємо з двох сторін. Краще використовувати для заготівлі ранні овочі з нерозвиненим насінням. Зі зрілих стручків дістаємо жорстку жилку, вона волокниста і може зіпсувати всю страву.

Ретельно миємо овочі проточною водою.

Нарізаємо стручки шматочками завдовжки 4 сантиметри, кидаємо у жаровню до томатного пюре з перцем.

Додаємо рослинну олію, кухонну сіль без добавок та цукровий пісок.

Готуємо 20 хвилин на слабкому вогні, за 5 хвилин до готовності вливаємо яблучний оцет. Як я вже писала вище, якщо заготовки будуть зберігатися в прохолодному місці, то оцет додавати не обов’язково.

Банки та кришки для консервування миємо гарячою водою з содою, ополіскуємо ретельно та стерилізуємо 10 хвилин над парою. Кришки кип’ятимо. Також тару можна висушити у духовці — поставити банки на решітку та поступово нагріти духовку до 100 градусів.

Розкладаємо гарячу квасолю з соусом в баночки, прикриваємо кришками та ставимо у велику каструлю, заповнену гарячою водою. На дно каструлі не забуваємо покласти тканину! Стерилізуємо банки 12 хвилин після закипання, закручуємо щільно, перевертаємо догори дном.

Після охолодження ховаємо стручкову квасолю в томаті на зберігання у прохолодне місце.

За цим рецептом можна приготувати не тільки спаржеву, але і звичайну білу квасолю. Її потрібно заздалегідь відварити до готовності, додати у жаровню замість стручкової, далі слідувати рекомендаціям рецепта.

Джерело: zelenasadyba.com.ua