Сироп із пелюсток троянд

Інгредієнти

Пелюстки троянд
200 г
Цукор
900 г
Лимон
1 шт. (або 1 ч. л. лимонної кислоти)
Вода
2 л

Харчова Цінність

У 100 г У страві
Калорійність 101.68 3304.73
Білки 0.4 13.05
Жири 0.28 9
Вуглеводи 25.55 830.43

Якщо в вашому саду багато кущів троянд, а серед них – ще й чайні, то сироп з пелюсток троянд має бути однією з ваших обов’язкових літніх заготовок. По-перше, сироп з пелюсток троянд – це красиво. По-друге, він надзвичайно ароматний! По-третє, це смачно. Його можна додати в чай, просочити ним коржі бісквіту, надати ароматні нотки будь-якому десерту чи навіть магазинному морозиву. Трояндовий сироп можна використати в приготуванні алкогольних чи безалкогольних коктейлів.

Краще робити сироп із пелюсток чайної троянди. Але якщо такої не виявилося в вашому саду або ви не змогли їх купити, то можна використовувати будь-яку ароматну садову троянду. Краще, якщо її пелюстки будуть не білими. Збираємо пелюстки вранці (але без роси) або ввечері. 

Приготування:

Беремо 70 грамів пелюсток, додаємо до них 70 мл води, сік одного лимону чи чайну ложку лимонної кислоти і проварюємо на невеликому вогні 5 хвилин. Ось такий колір, як на фото нижче, має вийти. Цей колір повинен зберегтися в кінцевому продукті.

Беремо трилітрову банку, насипаємо в неї цукор. Кип’ятимо воду, що залишилася.

Додаємо в банку з цукром пелюстки, які ще не використали.

Заливаємо цю красу гарячою кип’яченою водою (вона якраз вже схолола до 70-80 градусів). І додаємо пелюстки троянди, які перед цим проварили. Все гарно перемішуємо і відправляємо на сонечко на 5-7 днів. Кришкою при цьому банку не закриваємо. Пелюстки повинні дихати. А щоб в банку нічого не потрапило зовні, прикриваємо її марлею, зібраною в кілька шарів.

Спочатку аромат троянди зникне, але через 5-7 днів (в залежності від погоди), він повністю сформується, і наш сироп з пелюсток троянд буде просто божественно пахнути!

Поява стійкого запаху – сигнал, що сироп готовий. Проціджуємо його через кілька шарів марлі. Розливаємо в пляшки з корками. Зберігаємо ОБОВ’ЯЗКОВО в холодильнику! Такий домашній сироп з пелюсток троянд може зберігатися до року. Якщо, звичайно, ви не використаєте його раніше.

Джерело: zelenasadyba.com.ua