Все дуже люблять цю піцу! А весь секрет в соусі

Інгредієнти

Тісто
Борошно пшеничне
500 г
Вода
300 мл
Дріжджі (пресовані)
15 г (сухі - 6 г)
Цукор
1 ч. л.
Сіль
1 ч. л.
Олія соняшникова
2 ст. л.
Соус
Сметана 20%
300 г
Черемша
за смаком
Сіль
за смаком
Суміш спецій
за смаком
Начинка
Шинка
за смаком (або ковбаса)
Сир голландський
за смаком

Харчова Цінність

У 100 г У страві
Калорійність 228.07 2657.01
Білки 5.37 62.52
Жири 9.07 105.71
Вуглеводи 33.02 384.74

Багато хто з нас звик до піци з томатним соусом і іншого варіанту навіть не уявляють. А тим часом в кафе і піцеріях ви можете зустріти безліч різноманітних соусів. Тому для різноманітності можна приготувати піцу ось з таким по-літньому яскравим, дуже смачним і ароматним соусом. Спробуйте, ви точно не залишитесь байдужими!

Приготування:

У борошно додаємо теплу воду, цукор і дріжджі. Якщо дріжджі у вас сирі, а тим більше заморожені, то на їх активацію буде потрібно близько 20 хвилин, якщо сухі – хвилин 7-8. Після того як дріжджі активуються, перемішуємо все, поки не збереться борошно. Потім додаємо олію і сіль, добре вимішуємо тісто.

Із тіста робимо кулю і прибираємо в змащену олією миску. Накриваємо харчовою плівкою і даємо йому настоятися протягом приблизно 30-40 хвилин. Таке виходить дуже ніжним і повітряним.

Тепер підготуємо соус. Для нього беремо черемшу або джусай – ароматну цибулю, по запаху нагадує часник. Якщо у вас немає ні того, ні іншого, можна взяти зелень і додати до неї кілька зубчиків свіжого часнику.

Зелень за допомогою блендера збиваємо разом зі сметаною. Також за смаком додаємо сіль і спеції, знову все збиваємо і соус готовий.

Нарешті можна збирати піцу. Тісто розгортаємо, розподіляємо по ньому соус, а потім викладаємо начинку. Соус в даному випадку дуже «самодостатній» і можна навіть його нічим не доповнювати крім сиру. Відправляємо піцу в духовку, випікаємо і кличемо всіх куштувати!

Джерело: cpykami.ru