Швидка закуска із листкового тіста. Універсальна смакота на всі випадки життя

Цю смакоту можна подати до ранкової кави, швидко приготувати у вихідний для всієї сім’ї або організувати до пива у разі, коли посиденьки не планувалися заздалегідь. Ідеально підходять міні-слойки з начинкою і для перекусу. Начинка ж, за великим рахунком, може бути різною, важливо зрозуміти суть майбутньої роботи. Далі можна і потрібно імпровізувати.

Приготування:

У першому випадку для начинки використаний томат та тертий пармезан. Можна взяти свіжий помідор і, позбавившись шкірки, перебити м’якоть за допомогою блендера або використовувати готову томатну пасту. Томатну складову змішуємо з невеликою кількістю оливкової олії. Натираємо пармезан. На листі пергаментного паперу розгортаємо пласт тіста так, щоб отримати прямокутник. Зробивши відступ від краю приблизно в 1 см, розподіляємо томат на половині тіста, при необхідності присолюємо, перчимо, посипаємо спеціями, що сподобалися. Зверху посипаємо помідор тертим сиром.

Накриваємо начинку другою половиною листа та скріплюємо тісто по краях.

За допомогою ролика ділимо заготовку на кубики.

Другим варіантом начинки стане м’який бутербродний сир та салямі. Інгредієнти тут також мають на одному боці заготовки заходити трохи навхрест. Всі наступні дії подібні.

Розмістивши заготовки на лист, накриваємо їх пергаментним папером або харчовою плівкою та відправляємо на 10 хвилин у холодильник.

Дістаємо заготовки, змащуємо їх яєчним жовтком із невеликою кількістю оливкової олії. Зверху посипаємо один вид міні-слойок маком, а другий кунжутом і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 25 хвилин.

Готові слойки від’єднуємо одну від одної. При необхідності користуємося кухонними ножицями. Далі залишається лише подати смакоту до столу.

За бажання прошарок можна зробити з чого завгодно. Добре підійдуть гриби, цибуля, сир, всілякі намазки. Не виключений і солодкий варіант.

Джерело: cpykami.ru