Простий і дієвий спосіб зберігання кабачків до весни без будь-якої обробки

Багато людей навіть не здогадуються, що кабачки можна зберігати в свіжому вигляді до весни, і це – без будь-якої обробки! Головне – дотримуватися кілька правил, які і дозволять зберегти урожай кабачків до наступного сезону.

Перше правило – це дати кабачкам визріти. Молоді кабачки можна вжити в їжу відразу або зробити з них заготовки на зиму. А великі, по кілька кг, краще залишити на тривале зберігання.

Друге правило – правильно зрізати. Плодоніжка на кабачку повинна залишитися якомога довше! Якщо ви відріжете її під корінь, то такий кабачок точно не буде зберігатися. Коли плодоніжка зрізана, потрібно залишити кабачок в будинку при кімнатній температурі на 2 тижні, щоб зріз затягнувся. Якщо кабачок почне підгнивати, то краще його переробити – на зберігання він не підійде. Однак якщо через 2 тижні зріз підсох, то овоч можна відправити на зберігання в підвал або навіть залишити при кімнатній температурі – найкраще вони зберігаються у вертикальному положенні. Ось і всі правила для збереження свіжих кабачків до весни!

Джерело: cpykami.ru