“Монастирська хата” без випічки і печива: вишневе блаженство за 15 хвилин

Інгредієнти

Вишня
500 г
Сметана 30%
600 г
Згущене молоко варене “Іриска”
370 г (1 банка)
Лаваш
4 шт. (квадратний)
Шоколад темний
за смаком

Харчова Цінність

У 100 г У страві
Калорійність 217.7 3200.2
Білки 3.05 44.8
Жири 14.26 209.6
Вуглеводи 19.14 281.3

Багато ласунів воліють посмакувати “Монастирською хатою” в гостях, а не вдома. І все тому, що на підготовчому етапі без розкочування тіста не обійтися. Випічку заготовок також ніхто не відміняв, а до духовки, особливо влітку, наближатися зайвий раз не дуже хочеться. Вихід є! Приготувати смачний торт з вишнею можна за якихось 15 хвилин і це з урахуванням збирання торта. Потім, правда, доведеться трохи почекати, поки торт просочиться і застигне, але воно того варте.

Приготування:

Збиваємо сметану протягом хвилини, щоб зробити масу більш однорідною і повітряною, потім в декілька прийомів вводимо згущене молоко. Спочатку збиваємо масу на середніх оборотах, потім збільшуємо швидкість до максимальної. Крем повинен вийти повітряним і однорідним. При бажанні можна зробити крем солодшим, збільшивши кількість згущеного молока.

Вишню можна використовувати свіжу або заморожену, в ідеалі без кісточок. Зайвий сік краще злити. Розрізаємо лаваш на широкі смуги. Довжину смуг вибираємо з урахуванням розміру страви.

Зробивши невеличкий відступ від краю, викладаємо вишні через приблизно рівну відстань.

Акуратно згортаємо трубочки. Краї підрізаємо.

Використовуємо для збирання тортика тарілку, замінити її можна на обернену харчовою плівкою (або фольгою) дощечку. Знизу наносимо рясний шар крему, обов’язково витримавши відступ від країв. Безпосередньо на кремову подушку кладемо “дрова” в притул одне до іншого.

Зробивши повний ряд, промазуємо його кремом і одразу кладемо наступний. Трубочки кожного наступного ряду складаємо в шаховому порядку щодо трубочок попереднього. Перешаровувати кремом кожен закінчений ряд. Обов’язково робимо відступ на півкроку, щоб отримати конструкцію, яка звужується до верху. Висота майбутньої “хати” безпосередньо залежить від кількості крему і наявності заготовок.

Готовий торт з усіх боків посипаємо шоколадною стружкою і відправляємо настоятися в холодильник не менше ніж на 2-3 години. 

Джерело: cpykami.ru