Простий і смачний рецепт з картоплі, який сподобається кожному

Інгредієнти

Картопля
600 г
Масло вершкове 82,5%
60 г
Оливки
100 г
Кріп
0.5 пучок
Петрушка (зелень)
0.5 пучок
Пармезан
2 ст. л.
Сир пластинками (на канапки)
6 шт.
Бекон
за смаком
Сіль
за смаком
Перець чорний мелений
за смаком

Харчова Цінність

У 100 г У страві
Калорійність 169 1554.8
Білки 4.75 43.74
Жири 10.81 99.46
Вуглеводи 14.19 130.54

Ситний, привабливий зовні рулет з картопляною начинкою здатний стати улюбленою стравою. Приготувати його дуже просто. Використовувати для рулету можна навіть залишки пюре, при цьому результат настільки вдалий, що подати страву можна навіть на святковий стіл. Додатковим плюсом рецепта є те, що із начинкою можна експериментувати нескінченно.

Приготування:

Відварюємо очищену картоплю до готовності. Подрібнюємо зелень і оливки. Розминаємо картоплю з вершковим маслом до стану пюре, додаємо подрібнену зелень, натертий пармезан, солимо, перчимо і перемішуємо до однорідності.

Розкладаємо в глибоку прямокутну ємність, попередньо змащену олією, нарізаний тонкими скибочками бекон. Скибочки укладаємо трохи навхрест, рухаючись по колу. Зверху на бекон кладемо шар картоплі, добре розрівнюємо і злегка приминаємо ложкою.

Робимо сирний прошарок, зверху на сир викладаємо оливки і рівномірно розподіляємо по поверхні. Далі знову робимо картопляний шар і накриваємо його скибочками сиру.

«Запечатуємо» начинку беконом, просто піднімаючи шматочки вгору один за одним. Відправляємо рулет в розігріту до 200° С духовку на 30 хвилин.

Далі залишається лише дістати рулет, перекласти його на відповідну тарілку і подати до столу. За бажанням до картоплі можна додати гриби, моркву, часник, будь-яку зелень.

Джерело: cpykami.ru