Пиріг з тертого тіста

Інгредієнти

Борошно пшеничне
220 г
Масло вершкове 82,5%
120 г
Яйце куряче
3 шт.
Сметана 20%
630 г
Цукрова пудра
50 г
Сіль
дрібка
Розпушувач тіста
5 г
Ванілін
за смаком
Цукор
140 г
Крохмаль картопляний
40 г
Вишня
150 г

Харчова Цінність

У 100 г У страві
Калорійність 268.05 4114.56
Білки 4.62 70.99
Жири 16.23 249.08
Вуглеводи 26.85 412.13

Зараз практично в будь-якому кафе можна знайти шматочок ніжного чізкейку. Цей американський десерт чудово прижився у нас і завоював народну любов! Але що якщо ми запропонуємо приготувати щось ще смачніше? Ще ніжніше? наприклад, пиріг з тертого тіста з прошарком з найніжнішого крему.

Терті пироги багато хто пам’ятає з дитинства. Та й зараз вони досить популярні! Однак їм часто не вистачає легкості. Якщо додати цього десерту трохи м’якості і крему, ви отримаєте щось зовсім нове. Така випічка нагадує повноцінний торт. Тільки вам не доведеться довго возитися з коржами.

Приготування:

Розм’якшене вершкове масло змішайте з цукровою пудрою і сіллю. Потім відокремте білки від жовтків, додайте до масла жовтки і сметану.

Просійте борошно з розпушувачем і додайте до суміші. Замісити тісто виделкою або лопаткою, воно повинно вийти дуже м’яким.

Розділіть масу на дві частини (одну більшу, іншу меншу), укутайте в плівку і залиште в морозилці на 30 хвилин. Потім натріть той шматок, який більший, в форму для запікання. Акуратно розподіліть тісто виделкою.

Випікайте основу в духовці 15 хвилин при 200 градусах.

Приготуйте крем: змішайте сметану з половиною цукру і крохмалем. Білки збийте з цукром, що залишився до стійких піків і змішайте зі сметаною. Вилийте крем на перший корж.

Зверху викладіть ягоди і натріть тісто , яке залишилось , поверх.

Випікайте пиріг ще 50 хвилин при 160 градусах, після чого дістаньте, накрийте і дочекайтеся поки охолоне. Готово!

Ягоди можна не шкодувати, але якщо їх зовсім немає, використовуйте варення. Полуниця, чорниця, лохина – все буде виглядати вдало. Цьому пишному десерту потрібна легка кислинка, без неї велика кількість крему буде занадто нудотний. Сподіваємося, ви збережете цей рецепт і обов’язково спробуєте. Як це смачно!

Джерело: denzhyttya.pp.ua