Яскраві великодні яйця і лише натуральні барвники

Який же Великдень без гарних барвистих яєць? Добре, що сьогодні в магазинах можна знайти безліч різних барвників і дизайнів. Проте, зі зрозумілих причин, багато хто і сьогодні віддає перевагу промисловим натуральним барвникам.

Про насичене коричневе забарвлення лушпинням цибулі, мабуть, знають всі, хто любить натуральні барвники. Але чи знаєте ви, як отримати синій, жовтий та зелені кольори без допомоги магазинних барвників?

Вам знадобляться:

  • сирі яйця (білі);
  • вода;
  • червонокачанна капуста;
  • куркума;
  • оцет;
  • елементи для декору.

Використовувати для жовтого кольору куркуму цілком логічно. Для того, щоб підготувати склад, 3 ст. л. куркуми заливаємо 500 мл води, добре перемішуємо, після чого доводимо до кипіння і варимо приблизно 5 хвилин. Готово!

Для блакитного кольору візьмемо червонокачанну капусту. Її нарізаємо відповідними шматочками і також відправляємо варитися приблизно на 15-20 хвилин до готовності. Після чого проціджуємо відвар – саме він і стане нашим другим фарбуючим складом. Капусту ж можна з’їсти.

Поки вариться капуста, зваримо також і яйця, а потім дамо їм трохи охолонути. У фарбуючі розчини додаємо по 3 ст. л. оцту.

Коли все готове, переходимо до декору. Для нього можна використовувати нитки, гілочки або як у нашому випадку канцелярські гумки. За допомогою вибраного декору створюємо малюнок, який після фарбування залишиться білим.

Підготовлені яйця кладемо в розчин, що фарбує, приблизно на 30 хвилин, після чого виймаємо і обсушуємо. Не забувайте також, що кольори можна змішувати.

Яйця виходять матові, тому, якщо ви хочете, щоб вони стали глянсовими, просто змастіть їх будь-якою олією.

Джерело