Корисний домашній сир із натуральних продуктів: завжди смачно та доступно

Інгредієнти

Молоко
2 л
Буряк
3 шт.
Сіль
1 ст. л.
Лимон
1 шт. (вичавити сік)

Харчова Цінність

У 100 г У страві
Калорійність 53.6 1565
Білки 2.4 70.1
Жири 2.19 64
Вуглеводи 6.16 179.95

Смачний привабливий зовні рожевий сир легко приготувати в домашніх умовах. Щільний із насиченим смаком, він не містить штучних барвників та консервантів, всі інгредієнти доступні, коштують недорого та гарантовано продаються у найближчому супермаркеті. Спробувавши лише один раз приготувати сир вдома, ви більше не куплятимете його. Більше того, отримаєте як бонус сироватку, яку завжди можна використати для випічки.

Приготування:

Очищений буряк нарізаємо на шматочки, подрібнюємо за допомогою блендера і віджимаємо сік. До бурякового соку додаємо лимонний.

Молоко відправляємо на вогонь, одразу додаємо в нього сіль. У молоко, що починає закипати, виливаємо буряково-лимонний сік і добре перемішуємо.

Варимо на середньому вогні, не забуваючи помішувати протягом 5 хвилин. До цього часу молоко, що згорнулося, візьметься великими пластівцями. Забираємо каструлю з вогню, накриваємо кришкою та даємо постояти 10 хвилин.

Масу, що утворилася, перекладаємо в лоток для сиру. За відсутності такого можна зробити його самостійно, доповнивши дірочками дно та боки відповідного за розміром круглого контейнера або пластикового відра для харчових продуктів. Тепер потрібно знайти відповідний прес, а ємність встановити так, щоб надлишкам сироватки було куди стікати. Як преса найзручніше використовувати наповнену водою банку відповідного діаметру. В ідеалі дно має вільно увійти в контейнер для сиру з якнайменшим зазором. Щоб зменшити зазор, можна скористатися кришкою від пластикового відра, підрізаною до потрібного розміру і вже на ній розміщувати вантаж.

Залишаємо сир під пресом на 5 годин. За цей час він ущільниться та зменшиться в об’ємі. Далі залишається лише дістати сир із форми та зняти пробу.

Щільний, привабливий на вигляд, зроблений з натуральних продуктів, сир відмінно підійде для перекусу. Подати його можна до чаю або ранкової кави. Не залишить байдужими цей продукт і дітлахів, адже рожевий сир у магазині точно не купиш.

Джерело: cpykami.ru