Печериці на мангалі: крутий шашлик в швидкому маринаді

Соковиті, в міру гострі та із запахом багаття, гриби не залишають байдужих. Приготувати їх можна як самостійну страву або на додаток до м’ясного шашлику чи барбекю. За часом гриби готуються швидше м’яса, а запропонований варіант маринаду без оцту і майонезу дозволяє урізноманітнити стіл буквально на ходу, адже витримати в ньому печериці потрібно всього 20-30 хвилин.

Приготування:

Для шашлику краще взяти великі гриби, дрібні при нанизуванні на шампур можуть просто лопнути, до того ж вони не будуть такими соковитими.

Для маринаду знадобиться всього 4 інгредієнта: олія, сіль, мелений червоний перець і паприка.

Кладемо потрібну кількість грибів в окрему ємність, достатню для того, щоб гриби зручно було перемішувати. Додаємо до грибів олію без запаху і добре перемішуємо. Додаємо в гриби сіль і червоний перець і ще раз перемішуємо. Якщо шашлик планується готувати практично відразу, даємо трохи більше солі, інакше великі гриби слабо просоляться. Останній інгредієнт – паприка. Додавши її, знову все перемішуємо і забираємо в холодне місце маринуватися не менше ніж на 20 хвилин.

Акуратно нанизуємо гриби на шампури. В ідеалі шампури повинні бути тонкими, інакше є ризик того, що свіжі гриби можуть дати тріщину, особливо якщо вони будуть недостатньо великими.

Відправляємо шашлик з грибів на вогонь, не забуваємо перевертати. Перевірити ступінь готовності тут дуже просто. Достатньо злегка посунути гриб на шампурі. Як тільки гриб буде вільно ковзати по шампуру, можна вважати роботу майже закінченою. До готовності в цей момент залишається буквально пара хвилин.

Знімати гриби або ж подавати до столу на шампурах – справа індивідуальна.

Джерело: cpykami.ru