7 незвичайний лайфхаків, які допоможуть довше зберегти їжу свіжою

Хочете зберегти довше продукти, які швидко псуються? Доведеться включити фантазію, а також використати пару колготок.

♦ Салат в кухонному рушнику

Купуючи велику упаковку салату, ви напевне економите в довгостроковій перспективі. Але часом він пропадає швидше, ніж його з’їдають. Щоб більше не стикатися з неприємним слизом між листям і зів’ялими кінчиками, скористайтеся кухонним рушником.

Помийте салат. Наріжте його на невеликі шматочки. Викладіть на кухонний рушник, щільно загорніть і закріпіть за допомогою гумки. Зберігайте на нижній полиці холодильника.

Це допоможе зберегти воду всередині салату, а значить, запобігти в’яненню. Крім кухонного рушники можна використовувати й паперові рушнички.

♦ Цибуля в колготах

Цибуля буде зберігатися місяцями, якщо дати їй потрібну циркуляцію повітря. Суха шкірка – запорука відсутності гнилі. Найпростіше досягти цього можна за допомогою звичайних капронових колгот тілесного кольору. Чорні краще не використовувати. Відсутність світла може спровокувати проростання.

Наповніть колготи цибулинами, зав’яжіть вузол між кожною. Овоч буде в ідеальному стані близько півроку.

♦ Зробіть солону ванну для м’яких сирів 

Щоб м’які сири зберігалися довше, важливо відтворити рідину, в якій вони часто продаються – розсіл. Дві склянки води і дві чайні ложки солі збережуть вологу в сирі. Каламутна рідина дозволить сиру залишатися свіжим протягом трьох місяців.

♦ Зберігайте помідори догори ногами

Уникнути неприємних зморшок хочеться не тільки на своєму обличчі, але і на шкірці помідорів. Хитрість в тому, що зберігати їх потрібно догори ногами, після того як верхівка була видалена.

Овочі-перевертні зберігаються довше за рахунок того, що повітря не проникає всередину, а волога залишається усередині.

♦ Додайте лавровий лист до борошна

На жаль, борошно, рис, макаронні вироби та інші зернові продукти є улюбленою середовищем для харчової молі і довгоносиків. Щоб запобігти появі паразитів, закиньте в герметичний контейнер кілька лаврових листків.

Більшість комах не в захваті від запаху цих ароматних прянощів. Кожні кілька місяців міняйте листя, або як тільки вони втратять свій аромат. Якщо жуки вже завелися, відправте продукти в морозилку на тиждень, щоб вбити відкладені яйця.

♦ Зберігайте кавун в друшляку

Літо в самому розпалі, а значить кавуни котяться додому десятками. Якщо у вас залишилося кілька шматочків, які потрібно відправити в холодильник, покладіть їх у друшляк.

Наріжте кавун на невеликі шматочки. Помістіть в друшляк, а його в миску і відправте в холодильник. Це дозволить зберегти фрукт хрустким.

♦ Висушіть зів’ялі трави

Якщо ви купили занадто багато ароматних трав і частина з них зів’яла, не поспішайте відправляти їх в смітник. Розкладіть трави на деко, відправте в духовку при температурі 80 градусів на 2-4 години, а потім подрібніть.

Джерело: cpykami.ru