Такий пиріг кращий за торт! Дуже просто, смачно і красиво

Інгредієнти

Тісто (форма 24 см)
Борошно пшеничне
350 г
Масло вершкове 82,5%
150 г (або маргарин)
Какао-порошок
20 г
Цукрова пудра
150 г (або дрібний цукор)
Яєчний білок
3 шт.
Розпушувач тіста
1 ч. л.
Сіль
дрібка
Ванілін
за смаком
Крем
Вершки 20%
500 мл (або молоко)
Цукор
100 г
Яєчний жовток
3 шт.
Борошно пшеничне
50 г (або крохмаль)
Ванілін
за смаком
Сіль
дрібка
Шоколад темний
50 г
Шоколадна посипка
за смаком

Харчова Цінність

У 100 г У страві
Калорійність 345.05 4744.47
Білки 4.7 64.69
Жири 18.16 249.65
Вуглеводи 43.04 591.8

Якщо вам хочеться подати на десерт щось смачне і гарне, спробуйте приготувати цей пиріг з шоколадним кремом. Такий пиріг ні за смаком, ні за зовнішнім виглядом не поступається торту, часу ж на нього йде менше і не доведеться чекати, поки просочаться коржі!

Приготування:

Для коржа готуємо пісочне тісто. Борошно та олію перетираємо в крихту, а потім додаємо до них білки і сипучі компоненти, які залишились. Добре все перемішуємо, проте довго місити тісто не потрібно, щоб не виробилася клейковина.

Тісто розгортаємо в рулет і ділимо на 2 частини. Одну з частин також ділимо навпіл. Потім в одну з маленьких частин додаємо какао-порошок. Загортаємо всі шматочки в харчову плівку і приблизно на 1 годину кладемо в холодильник.

В цей час підготуємо крем. Для нього спочатку змішуємо жовтки з половиною цукру, потім додаємо до них борошно або крохмаль. На борошні крем виходить більш стабільним, на крохмалі – ніжнішим.

В отриману суміш поступово вливаємо вершки, розмішуючи все до однорідного стану. Додаємо цукор, що залишився.

Отриману суміш ставимо на вогонь і варимо до загустіння, постійно помішуючи. Коли загуснув крем, знімаємо з вогню і, поки він ще гарячий, розпускаємо в ньому шоколад. Перекладаємо заварний крем в миску і накриваємо плівкою. Залишаємо до повного охолодження.

Маленькі шматочки тіста розкатуємо в прямокутники, потім накладаємо один на одного, розкатуємо, щоб вони з’єдналися, і скручуємо в щільний рулет. Кладемо “ковбаску”, що вийшла, на 20 хвилин в морозильну камеру.

Великий шматочок тіста розгортаємо, а потім переносимо в форму. Обрізки тіста можна натерти на тертці і посипати ними корж. Остиглий крем виливаємо на тісто, добре розподіляємо. Вільні краї коржа підвертаємо всередину.

Тісто з морозилки нарізаємо невеликими шматочками близько 1 см завтовшки, якими потім прикрашаємо заготовку пирога. Можна закрити ними весь верх пирога, а можна залишити центр відкритим і прикрасити його, наприклад, шоколадною посипкою.

Кладемо пиріг в розігріту до 180 градусів духовку і через 30-35 хвилин всіх можна кликати на чай!

Джерело: cpykami.ru