Які яйця я ніколи не куплю в магазині, навіть за дуже гарною ціною

Раніше навіть не замислювалася про це, але тепер завжди звертаю увагу на такі моменти в магазині. Дякую моїй свекрусі, як ми стали разом жити, вона ділиться зі мною хитрощами та порадами, яким навчилася сама по життю, а я ділюся ними з Вами!

Сьогодні хочу поділитися порадами, які яйця я ніколи не куплю в магазині, як би дешево вони не коштували чи навпаки, навіть дорого.

На термін придатності я звичайно звертаю увагу, «старі» яйця ніколи не купую, тому що вони зберігатимуться вдома вже вкрай мало. Я зазвичай купую яйця як мінімум на тиждень наперед, а то й на два. Не люблю, коли в холодильнику мало продуктів.

Мене може «відвідати муза» о 9-й вечора, і я почну пекти пиріг. Так, така ось я, непередбачувана. Та й зранку я дуже люблю на сніданок яєчню чи омлет.

Якось я принесла додому коробку яєць, свекруха її відкрила і сказала мені, щоб я такі яйця більше не купувала. Я не зрозуміла, термін придатності добрий, категорії С0. Запитала її, що не так.

Свекруха звернула увагу на те, що частина яєць в коробці розташовуються гострим кінцем вгору, а частина тупим кінцем вгору.

Чому такі яйця краще не купувати? Відповідь моєї свекрухи:

Справа в тому, що швидше за все, це люди відкривали кілька коробок яєць і перекладали яйця з однієї коробки в іншу, вибираючи для себе кращі, свіжіші і скільки вони так лежать, незрозуміло. А в цю коробку поклали менш свіжі яйця з іншої коробки. І річ не тільки в цьому.

До речі, я сама спостерігала таке не раз. Як жінка відкриває найдешевшу коробку яєць і перекладає дорожчі та свіжі яйця в цю дешеву коробку, відповідно дешеві – в дорогу коробку яєць. У результаті: вона придбає дешеві яйця, а отримає хороші та дорогі. Я навіть одного разу зауважила, на що жінка сказала, що це не моя справа, і щоб я не лізла до неї. Як на це реагувати? Ну, хіба так можна?!

Справа ще в тому, що якщо яйце зберігається гострим кінцем догори, то це неправильно і навіть небезпечно. У яйці, в тупому кінці є повітряна подушка, яка захищає жовток від потрапляння до нього різних бактерій, у тому числі сальмонели. І цей повітряний прошарок повинен розташовуватися вгорі, а не внизу.

Тому ще й на заводі яйця фасують так, щоб вони лежали гострим кінцем у коробці вниз. Так і зберігати яйця потрібно, тоді можна не переживати з приводу сальмольозу, а ще так яйця зберігаються довше.

Ось такі зауваження мені зробила свекруха, тепер я уважно звертаю свою увагу на те, як лежать яйця в коробці. І мені прийшла думка, що напевно, краще купувати яйця, які крім паперової коробки закриті плівкою, ось там точно ніхто нічого не перекладав, і яйце лежать у правильному положенні.

Джерело