Яблука по-київськи у духовці

Інгредієнти

Яблуко
4 шт.
Сметана 20%
100 г
Яйце куряче
1 шт.
Цукор
2 ст. л.
Повидло
2 ст. л.
Борошно пшеничне
2 ст. л.
Лимонний сік
1 ч. л.

Харчова Цінність

У 100 г У страві
Калорійність 82.1 1219.17
Білки 1.45 21.55
Жири 1.87 27.79
Вуглеводи 14.91 221.45

У коморі з осені залишилися лише тверді кислі яблука. Сирими їх не хочуть їсти, а пироги пекти день у день — катастрофа для фігури. Тому запікаю яблука у духовці. А щоб десерт не набридав, постійно експериментую. Минулого тижня випробувала рецепт бабусі: приготувала яблука по-київськи під шапкою зі сметанного крему.

Дуже вдячна бабусі за те, що вона вела кухонну книгу. Її рецептам можна довіряти, адже вони жодного разу не підводили. А яблука по-київськи настільки зайшли, що навіть чоловік їсть. Адже він у мене той ще гурман. Якщо хочете здивувати сім’ю чимось незвичайним на вечерю, зверніть увагу на мій рецепт!

Приготування:

Яблука вимийте, очистіть від шкірки та серцевини. Складіть їх у каструлю. Наповніть ємність водою половину розміру яблук. Додати лимонний сік.

Накрийте каструлю кришкою. Варіть яблука до напівготовності. Час варіюється в залежності від сорту фрукта. Чим твердіші яблука, тим довше їх потрібно варити.

Поки варяться яблука, збийте вінчиком сметану з яйцем, цукром і борошном до утворення однорідної маси. Готові яблука викладіть у глибоку форму для запікання.

Нафаршуйте яблука варенням або джемом. Підійде продукт із будь-яким смаком. Залийте заготовку сметанним соусом і відправте в духовку на 25-30 хвилин. Готуйте в розігрітій до 180 градусів духовці.

Готові яблука по-київськи у духовці мають отримати золотисту скоринку. Перед подачею прикрасьте їх цукровою пудрою або тертим шоколадом. Подавати до столу такий десерт краще трохи теплим або остиглим. У гарячому вигляді яблука розвалюються. Смачного!

Джерело: sovkusom.ru